Kecman: Ulogu favorita prepuštamo Talijankama

Četvrtfinale Regionalne lige u košarci

Kecman: Ulogu favorita prepuštamo Talijankama

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras od 20 sati u italijanskoj Veneciji gostuju domaćoj ekipi Umane Reyer u okviru prve utakmice četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne lige u košarci.

Zeničanke su prvi dio sezone u skupini B završile na trećem mjestu, dok su Talijanke u skupini A završile kao druge. Sistem takmičenja u ovoj fazi jeste da se igra na dvije dobivene utakmice, s tim da u ovom slučaju ekipa iz Italije ima prednost domaćeg terena u slučaju treće utakmice.

Trener Čelika Slobodan Kecman svjestan je da su domaće košarkašice favoritkinje u večerašnjoj utakmici, ali njegova ekipa učinit će sve da pokuša iznenaditi.

"Ulogu favorita u ovoj utakmici prepuštamo domaćoj ekipi, oni su se pojačali i sigurno da su sada u prednosti. Mi nismo imali puno vremena da se pripremamo za ovaj susret, Talijanke znamo samo sa video snimaka, jer nismo imali priliku igrati protiv njih, ali mi ćemo pokušati odigrati onako kako smo igrali cijelu sezonu. Ako uspijemo nametnuti svoju igru, uz malo sreće i lošu šutersku noć domaćina, možemo do iznenađenja. Respektujemo maksimalno domaćina, ali svjesni smo da je ovo tek prva utakmica i da ona ništa neće riješiti jer ćemo u drugoj utakmici u Zenici sigurno imati prednost navijača i domaćeg terena", kazao je Kecman.

Utakmica Umana Reyer- Čelik igra se u 20 sati u Giussepe Talierciu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.