Trener KŽK Čelik za SportSport.ba

Kecman: Uz malo sreće pobijediti iskusnu ekipu Medveščaka

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u Areni dočekati ekipu Medveščaka iz Zagreba u okviru 2.kola nastavka ženske Regionalne lige. Zeničanke imaju imperativ pobjede, a svjesni su da ih očekuje veoma teška utakmica protiv sjajnog protivnika.

Trener KŽK Čelik Slobodan Kecman nakon posljednjeg treninga pred sutrašnju utakmicu najavio je za SportSport.ba duel protiv ekipe iz Hrvatske, te se osvrnuo na nesretan poraz u prošlom kolu.

"Igrali smo dobro u Beogradu, od prve do zadnje minute smo odlično trčali. Situacija je bila povoljna u završnici za nas, imali smo tri razlike na tri minuta, te smo promašili napad, uz neke druge stvari kumovale su pobjedi domaćina. Opet je odlučila je jedna lopta, ali ta utakmica je iza nas i maksimalno smo okrenuti narednom protivniku", ističe Kecman.

Medveščak je ozbiljna ekipa protiv koje će morati dat maksimum za pobjedu.

"Poznajemo narednog protivnika, ekipa koja je prošle sezone osvojila titulu prvaka u Hrvatskoj. Okosnicu tima čine tri reprezentativke Hrvatske, dobro su iskusni, imaju i nekoliko mladih reprezentativki njihove zemlje. Mi ćemo stvarno dati sve od sebe da na našem terenu pokušamo ostvariti pobjedu, iako odnos na tabeli govori o omjeru snaga, ali mi igramo u našem dvorištu i nadam se najboljem", kaže trener Zeničanki.

Ove sezone igraju previše utakmica na jednu loptu, gdje uglavnom izlaze kao gubitnici.

"Stvarno od početka sezone, malo nam iskreno fali, imamo problema s koncentracijom, te manjkom sportske sreće. Ove sezone smo bukvalno svaku utakmicu igrali na jednu loptu, te smo izgubili šest-sedam utakmica, a koje smo mogli i pobijediti. Nadam se da će se sreća okrenuti u našu korist u narednim utakmicama. Mi smo porazom protiv kući od Kvarnera pokvarili planove u ovom drugom dijelu takmičenja, ali sve dok ima nade, borit ćemo se i pokušat ćemo da završimo među četiri ekipe", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije