Trener KŽK Čelika za SportSport.ba

Kecman: Velika pobjeda za nas na veoma neugodnom terenu

Piše: E. Dindić Powered by:
U 19.kolu Lige 11 za košarkašice  u Mejdanu su se sastala domaća ekipa Jedinstvo BHTelecom i gošće ekipa KŽK Čelika. U jednoj sjajnoj utakmici na kraju slavile su gošće iz Zenice 87:78. 

Trener ekipe Čelika  Sloboda Kecman nije krio zadovoljstvo nakon pobjede te je portal SportSport.ba prokomentarisao večerašnji susret.

"Čestitao bih svojoj ekipi na pobjedi, i protivničkoj ekipi na fer i korektnoj borbi. Mi smo se ove sedmice stvarno susreli sa brojnim problemima, stomačni virusi u bukvalno smo samo u četvrtak imali sve igračice na raspolaganju na treningu. Bilo je jako komplikovano spremiti utakmicu, zato što je dvorana zauzeta pa smo morali da se selimo u školsku dvoranu radi treninga. Ovo je za nas velika pobjeda na tradicionalno neugodnom terenu" rekao je Kecman te dodao:

"Aldijana Iriškić je neko ko ovom timu daje i energiju i iskustvo,  igračica koja je sigurno od velikog značaja za našu ekipu. Ne samo igrački nego i u ljudskom pogledu. Mislim da je ona neko ko je svojim kvalitetom i zalaganjem, svoje suigračice čini boljim." zaključio je Kecman.


Liga BiH za žene