Trener KŽK Čelik

Kecman:Banovići su favoriti, ali nećemo se unaprijed predati

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika godinama su dominirale u našoj zemlji. Nakon niza titula u prvenstvu i Kupu, ove sezone rukovodstvo kluba odlučilo je s mladom ekipom sastavljenom do domaćih košarkašica, te onih talentovanih iz okruženja krenuti u novu sezonu.

Trener je ostao isti, višestruki prvak i jedan od najboljih stratega u našoj zemlji kada je u pitanju ovaj sport Slobodan Kecman, koji u ovoj sezoni ima za cilj da se što više njegovih igračica afirmiše. U dosadašnjih sedam utakmica, ekipa je ostvarila šest pobjeda i jedan poraz od Play Off-a u Sarajevu. 

Pred narednu utakmicu protiv ekipe Banovića razgovarali smo sa Slobodanom Kecmanom, koji se osvrnuo i na ciljeve ekipe ovoj sezoni.

"Zadovoljan sam rezultatima ekipe u ovom početku prvenstva. Mi smo podmladili ekipu, ovo je jedna dobra škola za sve nas. Predstoji nam utakmica protiv Banovića, koja je dosta kvalitetnija i iskusnija ekipa od nas. Mi nećemo ništa prepuštati slučaju, dat ćemo sve sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu, ne izlazimo s bijelom zastavom. Ova mlada ekipa energijom, željom i borbenošću ostavi što bolji utisak. Imali smo problema oko treniranja, Arena je zauzeta, a imali smo i probleme s grijanjem, pa nismo imali uslova da treniramo u ledenoj dvorani. Odgodili smo i utakmicu protiv Jedinstva, prinuđeni smo da protiv Banovića igramo na Bilmišću, potrudit ćemo se ipak da nas takve stvari ipak ne poremete", ističe Kecman.

Cilj ekipe je da bude u vrhu, te da afirmiše što više igračica.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Mislim da bi bila velika stvar da budemo među četiri ekipe, mi smo mladi ove sezone i nismo opterećeni nekim rezultatom. Dat ćemo sve od sebe da se u svakoj utakmici pokažemo najbolje što znamo, ima dosta izjednačenih ekipa. Nama je cilj afirmisati što više ovih mladih igračica, vjerovatno će se druge ekipe pojačavati u polusezoni, pa vidjet ćemo na kraju kako će sve završiti", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi