Kenan Bajramović u berlinskoj Albi

Kapiten pronašao angažman

Kenan Bajramović u berlinskoj Albi

Nakon što je završio reprezentativne obaveze, kapiten našeg nacionalnog tima pronašao je angažman za narednu sezonu. Kenan Bajramović u sezoni 2009/10 nastupaće u njemačkoj BBL ligi u dresu Albe iz Berlina.

Dvadesetosmogodišnji, 206 cm visoki krilni centar reprezentacije BiH, karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a ime je izgradio igrajući za KK Bosnu u jadranskoj ligi, ukrajinski Azovmash i Kyiv, litvanski Lietuvos Rytas, te turski Turk Telekom.

“Vrlo sam zadovoljan što ćemo u narednoj sezoni imati Bajramovića pod košem.”, rekao je Luka Pavličević, trener Albe. “Igrač njegove klase itekako će nam biti koristan u kvalifikacijskim utakmicama za plasman u Euroligu. Jedva čekam da se priključi treninzima.”, dodao je on.

Bajramović iza sebe već ima niz osvojenih titula. Sa Bosnom je bio prvak naše zemlje i osvajač kupa, sa Azovmashom prvak Ukrajine dva puta i osvajač kupa, a sa Lietuvos Rytasom plasirao se i u Top 16 Eurolige, dok je sa Turk Telekomom ušao u polufinale turskog playoffa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.