Kikanović i Stipanović složni: Bit ćete ponosni na nas!

Bh. dvojac spreman za Eurobasket

Kikanović i Stipanović složni: Bit ćete ponosni na nas!

Elmedin Kikanović i Andrija Stipanović će u biti glavne uzdanice naše reprezentacije na predstojećem Eurobasketu.

Bh. dvojac se danas na press konferenciji obratio pripadnicima sedme sile, a složili su se u jednom: Svi reprezentativci Bosne i Hercegovine će dati svoj maksimum za ostvarivanje cilja.

"Mislim da smo odigrali dosta dobre pripreme. Igrali smo dvanaest pripremnih utakmica i mislim da spremni dočekujemo Evropsko prvenstvo. Maksimalno smo koncentrisani na meč protiv Poljske. Svi momci su zdravi i spremni, a kroz pripremne turnire smo pokazali da smo podigli formu i nadam se da ćemo ostvariti naš primarni cilj, a to je plasman u drugi krug Eurobasketa", rekao je Kikanović.

Košarkaš Albe iz Berlina će biti jedan od predvodnika našeg tima na Evropskom prvenstvu, a kaže kako mu uloga lidera ne stvara teret.

"Nemam nikakav pritisak. Naša najveća snaga leži u timu, a nadam se da ćemo timskom igrom i dobrom odbranom stizati do pobjeda. Nije važno ko će postizati poene. Mislim da imamo dovoljno napadačkog talenta, a razliku će praviti odbrana. Od nas ovisi koliko ćemo limitirati protivnike".

Sličnog razmišljanja je i Andrija Stipanović, koji iza sebe ima veoma uspješnu sezonu u Trabzonu.

"Odradili smo pripreme na vrhunskom nivou. U nekim utakmicama smo izgledali lošije, u nekima bolje ali mislim da spremni dočekujemo Eurobasket. Dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje u grupi. Ponosan sam na sve saigrače, na njihovo zalaganje na treninzima i borbu za ovaj dres. Siguran sam da će narod biti ponosan na našu borbu, a uz malo sportske sreće bi mogli i do velikog rezultata", zaključio je Stipanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.