Centar bh. reprezentacije

Kikanović: Imamo pravo da se nadamo plasmanu u drugi krug

M. Šljivak

Elmedin Kikanović će na predstojećem Eurobasketu biti jedan od glavnih igrača u rosteru naše reprezentacije.

"Uradili smo prvi ciklus priprema, koji je bio najnaporniji za sve nas. Radimo na podizanju fizičke spreme i taktičkom uigravanju. Imamo još dva dana ovdje u Sarajevu, a zatim putujemo u Sloveniju, gdje ćemo odigrati prvu pripremnu utakmicu sa Gruzijom. Imat ćemo dvanaest pripremnih utakmica, za sada sve protiče u najboljem redu i nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni za Eurobasket", rekao je Kikanović, koji je potom prokomentarisao šanse naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu:

"Sve ekipe u našoj grupi imaju iste ambicije, a to je da prođu grupnu fazu. Imamo pravo da se nadamo i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. Prva utakmica sa Poljskom će biti veoma bitna. Francuzi su izraziti favoriti u našoj grupi, a sa ostalim reprezentacijama se može igrati".

Neposredno prije dolaska na reprezentativno okupljanje, Kikanović je potpisao dvogodišnji ugovor sa jednim od najvećih njemačkih klubova.

"Alba je klub sa velikom tradicijom i ambicijama, pa su i očekivanja shodno tome visoka. Borit ćemo se za titulu u Njemačkoj i igrat ćemo Eurocup, gdje želimo doći što dalje", rekao je za kraj Elmedin Kikanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.