Kikanović: Nadam se trećoj sreći

Elmedin Kikanović za SportSport.ba

Kikanović: Nadam se trećoj sreći

M. Šljivak

Centar ruskog Eniseya i reprezentacije BiH Elmedin Kikanović vjeruje kako naša selekcija može proći grupu na Evropskom prvenstvu naredne godine.

BiH za protivnike ima Francusku, Finsku, Izrael, Poljsku i Rusiju, a Kikanović je za SportSport.ba komentarisao grupu koju smo dobili.

"Moglo je biti bolje, moglo je i gore. Prvo i najvažnije je da nas zaobiđu povrede i da budemo kompletni. Teško je bilo šta sad prognozirati, još dosta vremena je ostalo do prvenstva i dosta zavisi od toga u kakvom će se sastavu reprezentacije pojaviti na Eurobasketu", rekao je Kikanović za SportSport.ba. 

Kikanović od svih protivnika najviše ističe Francuske, aktuelnog evropskog prvaka.

"Grupa je zanimljiva. Treba izdvojiti Francusku kao evropskog šampiona i osvajača bronzane medalje sa zadnjeg Svjetskog prvenstva, koja će igrati na domaćem terenu. Reprezentacija Rusije nije blistala na zadnjem Eurobasketu, a ni u kvalifikacijama ovog ljeta", ističe Kikanović, te dodaje:

Ravnopravno možemo igrati sa svim selekcijama. Žarko želimo plasman u drugu fazu, posebno nakon nesretnih ispadanja na prethodna dva Eurobasketa. Nadam se da će biti treća sreća", rekao je Elmedin Kikanović za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.