Vjerovali su do kraja

Kikanović: Ni u jednom trenutku nismo mislili o porazu

E. Škorić

Krilni centar naše reprezentacije Elmedin Kikanović briljirao je večeras protiv Izraela.

Kikanović je poentirao u ključnim trenucima - trojku za produežetak i onda dva poena za pobjedu. 

"Mislim da smo igrali dobro utakmicu, ali ni u jednom momentu nismo pomislili da ćemo izgubiti. Mislim da smo odradili dobar posao i sad ćemo protiv Finske probati pobIjediti. Za nas je ovo dobro", rekao je Kikanović, osvrnuvši se na odlučujuće šuteve.

"Samo se desilo, bio je dug pas. Dobio sam loptu i znao sam da moram šutati.  U produžetku Renfroe je prošao, dao mi pas i ja sam samo završio. Mislim da je odradio sjajan posao".

Bilo je dosta jako bitnih trenutaka.

"Bila je sreća, ali sam znao da moram ostati smiren do kraja. Nemanja je preuzeo dosta teške šuteve. Alex je za tri sekunde prošao preko cijelog terena, navukao na sebe tri igrača i meni je ostao samo taj zicer".

Kikanović se nosio sa velikim pritiskom. "Morao sam da se s tim nosim. Nisam odigrao prve dvije utakmice kako mogu. Nisam pronašao napadački ritam, no vratio sam se u utakmici sa Izrealom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.