Postigao 13 poena

Kikanović: Ovaj poraz moramo što prije zaboraviti

M. Šljivak

Elmedin Kikanović je, uz Draška Albijanića, bio najefikasniji igrač našeg tima u visokom porazu od Finske.

 

"Pobjeda Finske je zaslužena, nema se ništa specijalno govoriti o utakmici. Ostaje nam da vidimo rasplet, još uvijek postoji neka šansa da se plasiramo u naredni krug", rekao je Kikanović, koji je potom kratko prokomentarisao ubjedljiv poraz od današnjeg protivnika:

 

"Teško je ovo opisati, Finci igraju brzu košarku i ubacivali su sve što su ošutali. Ne leži nam njihov stil igre, a mi nismo uspjeli pronaći svoj ritam i na kraju im treba čestitati na pobjedi".

 

Na pitanje hoće li ovaj ubjedljivi poraz ostaviti traga na igračima uoči posljednje utakmice u grupi, Kikanović je odgovorio:

 

"Moramo ostati mentalno jaki nakon ovog poraza, koji moramo zaboraviti što prije. Ne zavisimo nažalost više sami od sebe, moramo osluškivati ostale rezultate i spremiti se za utakmicu koja nam slijedi već sutra".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti