Kikanović potpisao dvogodišnji ugovor s Albom

Bh. reprezentativac u Njemačkoj

Kikanović potpisao dvogodišnji ugovor s Albom

M. Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović karijeru će nastaviti u redovima Albe iz Berlina.

Dojučerašnji košarkaš Nancyja se odlučio na promjenu kluba nakon samo nekoliko mjeseci provedenih u Francuskoj, a sa novim klubom će u narednoj sezoni igrati u Euroligi.

Kikanović je rođen 1988. godine i u svojoj karijeri je nastupao za Slobodu, Crvenu zvezdu, Enisey i Nancy.

Sa slavnim berlinskim klubom je Kikanović potpisao dvogodišnji ugovor, a ubrzo će se priključiti treninzima i upoznati svoje nove saigrače.

U redovima Nancya Kikanović je odigrao devet utakmica, a u startnoj petorci našao se je u njih osam. Igrao je 33 minute po utakmici, ubacivao je prosječno 18 poena, te je bilježio šest skokova i dvije asistencije.

Sjajne statistike našeg centra odvele su Nancy u polufinale play-offa francuske lige, gdje su u seriji do tri pobjede uvjerljivo poraženi od kasnijeg prvaka Limogesa sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.