Kikanović pred meč sa Švedskom

Kikanović: Samo uz maksimalan pristup možemo na Eurobasket

Centar bh. reprezentacije Elmedin Kikanović uvjeren je kako naša selekcija može do plasmana na Evropsko prvenstvo, ali smatra da se do tog cilja može doći samo uz pravi pristup.

"Što se tiče priprema zasad sve ide po planu.  Nakon turnira u Sarajevu nastavili smo pripremama. Slijede nam utakmice sa Švedskom, te turnir u Italiji. Imali smo problema s povredama, ali se nadam da ćemo uz maksimalan pristup uspjeti da se plasiramo na Eurobasket. Imamo dosta jakih provjera i nadam se da ćemo biti pravi kad bude trebalo", rekao je Kikanović, koji vjeruje da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije.

"Svaki početak je težak. Svi smo došli s pauza, ali iz treninga u trening napredujemo.. Nadam se da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije. Iako rezultati u pripremama nisu najbitini, ali pokušavamo dati sve od sebe", rekao je Kikanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.