Kikanović se oglasio nakon derneka na pripremama

Saopštenje za javnost

Kikanović se oglasio nakon derneka na pripremama

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović oglasio se saopštenjem za javnost nakon što je u javnost procurio videozapis sramotnog ponašanja uoči kvalifikacija za Eurobasket.

Uz glas 'pjevaljke' Aleksandre Bursać naši košarkaši su usred priprema se opuštali i po svemu sudeći konzumirali alkoholna pića, a nad videozapisom koji je objavljen postavlja se pitanje: 'Da li riječ profesionalizam postoji kada su u pitanju reprezentativna okupljanja u BiH?'

Sramotno ponašanje je pokušao opravdati i košarkaš Elmedin Kikanović, čije saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti. 

"Povodom medijske hajke koja se digla oko košarkaške reprezentacije Bih osjećam potrebu da se kao zamjenik kapitena u ime svih igrača obratim javnosti i navijačima naše reprezentacije. Ne želim da jeftinom patetikom, koja je sveprisutna danas, pridobijamo srca navijača. Jednostavno, ne bih volio da košarkaška javnost i naši navijači budu u zabludi i prihvate iskrivljenu sliku reprezentacije koja im se nudi. Na okupu smo skoro četrdeset dana i pripreme su protekle bez najmanjeg incidenta ,uz odličnu atmosferu i predan rad.

Na poziv našeg kolege i saigrača Jusufa Nurkića, uz dozvolu selektora Damira Mulaomerovića, kao i prisustvo dijela stručnog štaba okupili smo se na večeri nakon treninga kako bismo obilježili njegov rođendan. Nakon što smo trenirali dva puta tog dana ekipa je zajedno stigla i zajedno napustila restoran u dogovoreno vrijeme kako bi se pripremili i spremno dočekali dva treninga sljedećeg dana. Ne vidim nijedan razlog za pogrešnu percepciju ili usmjeravanje krivice koja ne postoji prema bilo kome. Mi smo profesionalci, svjesni svojih obaveza, i apsolutno su netačne priče da je bilo nekog opijanja i alkoholiziranja.

Apelovao bih na naše prave navijače da ne nasjedaju na priče koje se nimalo slučajno serviraju dan uoči početka kvalifikacija,iako su mediji imali informacije o rođendanu prije desetak dana i niko nije ni pokušavao da ih sakrije. Okupili smo se da igramo srcem i trudićemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način. Dobro smo radili uz sjajne uslove i nadam se da ćemo na kraju kvalifikacija imati priliku da se radujemo zajedno sa našim istinskim navijačima", stoji na kraju saopštenja. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi