Kikanović: Trebat će nam velika podrška navijača

Centar našeg tima govorio za SportSport.ba

Kikanović: Trebat će nam velika podrška navijača

Kapiten naše reprezentacije na prošlom Eurobasketu Elmedin Kikanović oprezan je pred kvalifikacije za sljedeće Evropsko prvenstvo jer smo dobili izuzetno tešku grupu.

Naši košarkaši će morati slaviti protiv Rusije i Švedske ukoliko ne želi propustiti učešće na smotri najboljih reprezentacija Evrope.

Centar našeg tima poručuje da će njemu i saigračima biti potrebna velika podrška navijača pred te mečeve.

"Iz prvog šešira smo dobili vjerovatno najkvalitetniju reprezentaciju, ali dosta toga će zavisiti od sastava u kojem će nasupiti Rusija. S njima smo nedavno igrali i to na prethodnom Eurobasketu. Uoliko dođu u najjačem sastavu Rusija je sigurno favorit, ne samo u tim kvalifikacnijama, već je onda i jedna od najboljih reprezentacija Evrope", rekao je Kikanović i nastavio:

"Švedska napreduje iz godine u godinu pod vodstvom selektora Vedrana Bosnića, koji je nekada igrao sa mnom u Sloboda Diti. Vjerovatno ćemo trebati minimalno tri pobjede za prolaz dalje. Također, trebat će nam ogromna podrška navijača kako bismo ostvarili domaće trijumfe. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje i da ćemo svi spremno dočekati kvalifikacije".

Kvalifikacije za Eurobasket počinju u septembru ove godine, a smotra najboljih evropskih reprezentacija bit će održana sljedeće godine u Izraelu, Rumuniji, Finskoj i Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi