Kinsey pogodio za pobjedu Partizana u Skoplju

ABA liga, 5. kolo

Kinsey pogodio za pobjedu Partizana u Skoplju

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras u petom kolu ABA lige u Skoplju ekipu MZT-a rezultatom 70:69.

MZT je žestoko otvorio susret. Poveli su sa 13:2, ali je Partizan uspio da se vrati u utakmicu, te je nakon prvih 10 minuta domaći sastav imao pet poena prednosti 21:16.

Vodio je MZT gotovo tokom kompletne druge četvrtine. Ipak, sjajnom igrom u finišu drugog perioda Partizan poenima Bogdanovića dolazi do prvog vodstva na utakmici 36:35, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Timovi su se smjenjivali u vodstvu tokom treće četvrtine. Partizan je u jednom trenutki imao i plus osam, no u završnih 10 minuta se ušlo sa samo četiri poena prednosti 55:51 u korist beogradskog tima.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U vrlo interesantnoj završnici Terence Kinsey je pogodio za 70:69, dok je Bogdanović izblokirao šut Kostoskog, pa je pobjeda pripala Partizanu.

Terence Kinsey je susret završio sa 26 poena, dok je kod domaćeg tima Nikola Otašević ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije