KK Bihać s velikim ambicijama startao s pripremama

Održana prozivka

KK Bihać s velikim ambicijama startao s pripremama

O. Lekić

Košarkaški klub Bihać jučer je održao prozivku igrača za predstojeću takmičarsku sezonu 2017/18 godine., gdje su se pored predsjednika kluba, pojedinih članova Upravnog odbora, članova Skupštine, v.d. sportskog direktora i v.d. sekretara kluba našli i igrači na koje će se računati u narednom periodu.

Igrači na koje klub računa u narednom periodu su sljedeći: Muhamed Pašić, Emir Šabotić, Muhamed Dizdarić, Emrah Šušnjar, Faris Šabić, Danijal Alagić, Amel Selmanović, Šemsudin Alijagić, Izet Halilović, Luka Batinica, Đorđe Tomazović, Dragan Kerkez, Dušan Jotić, kao i povratnik u redove Bihaća Amir Kulenović koji se nakon zadnje dvije sezone u kojima je obnašao funkciju trenera (uslijed povrede) odlučio vratiti na parket te pomoći svom voljenom klubu na putu ka uspjehu.

Na  sastanku se najviše govorilo o planu i programu priprema (bazični dio, vježbe snage i izdržljivosti, kao i teretane) koji igrači moraju proći da bi što spremnije dočekali napore koje ih očekuju prilikom ulaska u dvoranu kao i tokom održavanja pripremnih utakmica.

Također, u narednih nekoliko dana će biti potpisani ugovori sa svim igračima o sportskom stipendiranju i usavršavanju. Treba pomenuti da su već dogovoreni uvjeti sa igračima kao što je Danijal Alagić, Amel Selmanović, Muhamed Dizdarić, Đorđe Tomazović, Luka Batinica te brojnim drugima.

Pripreme će se održavati na garavicama, stadionu, borićima kao i na planinarskom domu gdje bi ekipa Bihaća trebala provesti par dana, konkretno u domu sa obezbijeđenom hranom i smještajem. Također pored bazičnog dijela koji će se održati vani, igrači će u narednih 15 dana jedno vrijeme provesti i u teretani, gdje će dodatno raditi na snazi, izdržljivosti i eksplozivnosti, a uz to će na rapolaganju imati i Sportsku dvoranu "Luke" gdje će se također nastojati maksimalno pripremiti.

Plan i program priprema je obrazložio već naprijed navedeni Amir Kulenović, koji će do daljnjeg obnašati i funkciju trenera, a kojem će u radu pomagati Amir Džaferović i Damir Kasić.

Tokom naredne sedmice će biti održana i Skupština Košarkaškog kluba Bihać gdje će se dodatno određene stvari konkretizirati, nakon čega bi se, kako Upravni odbor tako i Skupština trebala proširiti za nekoliko novih respektabilnih članova. Ciljevi za narednu sezonu su jasni, povratak u viši rang takmičenja što Bihać, kao jedan od većih gradova u BiH i zaslužuje.

Iz KK Bihać još su istaknuli da su organizovali i Memorijalni turnir u znak sjećanja na Adema Hadžihajdarevića i Sulejmana Ferizovića u kojem će učestvovati još učestvovati: KK Promo Donji Vakuf, KK Travnik, KK Nurnberg Falcons i KK Cibona.  Generalni pokrovitelj turnira će biti Denis Ćenanović, njegov motel Medium, odnosno Svadbeni salon Medium. Biće raznorazne nagradne igre, takmičenja u trojkama i zakucavanjima... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti