KK Borac savladao zvorničku Drinu

Meč 10. Kola Prve lige RS

KK Borac savladao zvorničku Drinu

D. Vejo

U okviru desetog kola Prve lige Republike Srpske, košarkaši banjalučkog Borca, savladali su ekipu Drine iz Zvornika, rezultatom 87:81.

Od samog starta meča, domaćin je ušao čvrsto u igru. Već u prvoj četvrtini meča, napravili su finu razliku. Drugu dionicu, banjalučani su počeli šutevima sa distance koji su dali rezultat, kako bi na odmor otišli sa prednošću i lakše disali u nastavku meča.

Pad u igri košarkaša Borca, osjetio se početkom drugog poluvremena. Kvalitetnim trčanjem i dobrom odbranom, tim iz Zvornika, uspio je da smanji prednost domaćina, te tako posljednju dionicu učinio neizvjesnom.

Domaćin se probudio. Poenima Andreja Mikaša, uspjevaju da slome otpor gostiju, i tako upišu treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

„Pobjedili smo, zadovoljan sam. Ali sve ostalo je bilo slabo. Počevši od igre u skoku u prvom poluvremenu pa sve do organizacije u napadu. Generalno to je posljedica neiskustva i priremnog perioda u kojem smo imali jedno deset termina u dvorani“, rekao je za SportSport.ba trener banjalučana Bojan Božić.

„Prvo poluvrijeme igrali smo dobro. Bili su nam za petama, ali imali smo deset poena prednosti u odnosu na protivnika. U drugom poluvremenu smo ispali iz ritma, ali smo se nekako vratili u igru“, dodao je plejmejker domaće ekipe, Vanja Samardžić.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Andrej Mikeš, koji je ubacio 23 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi