KK Bosna ide ka gašenju

KK Bosna ide ka gašenju

E. Haračić

U Hamze Hume 2 danas je održana još jedna sjednica Skupštine kluba, ona koju je zakazao predsjednik Skupštine Mišo Krunić.

Današnja sjednica Skupštine, ona za koju je na prošloj utvrđeno da je nepotrebna, te da se ne treba ni održati, protekla je u pomirljivoj atmosferi, u duhu i ozračju posljednjeg ispraćaja nesretniku kojeg ste slabo poznavali, a došli ste samo iz pristojnosti. Delegati povremeno gledaju na sat i još se samo čeka hodža da pita “Halalite li mu?”… Ali čini je da je od bordo kluba i Bog digao ruke.

Predsjednik Skupštine, te članovi UO koji je vodio klub u proteklom periodu s nestrpljenjem su dočekali kraj sjednice kako bi njihove ostavke bile prihvaćene, a oni napustili klub. Uz kvorum i prisustvo 24 od 30 delegata, svi zaključci sa sjednice (koja je danas nazvana “konstruktivni sastanak članova kluba”) održane krajem marta potvrđeni su jednakim brojem glasova, te je imenovan novi Upravni odbor u sastavu: Terzić Goran, Ognjen Minić, Jašarević Adnan, Biberović Nedžad, Bradić Almir, Marković Slaven, Abdulkerim Mirković, Hrelja Amir, Predstavnik Univerziteta u Sarajevu.

Usvajanje finansijskog izvještaja za 2013. godinu skinuto je sa dnevnog reda uz objašnjenje da “žene iz računovodstva neće da urade završni obračun, jer im nije plaćeno (nešto više od 2.000KM za godinu dana, op.a.)”. Tako je ova tačka dnevnog reda preimenovana u “usvajanje izvještaja o radu i finansijama”, ali ni kao takav izvještaj nije prihvaćen, pa ćemo o stvarnom stanju u kojem se klub nalazi saznati nekad kasnije.

Nekad kasnije saznaćemo i biografije ljudi u UO koji bi trebali Bosnu izvući iz ponora, kao i ono što ih kvalifikuje za imenovanje za ovu, nimalo laku, ulogu. Bez obzira na ponovljen zahtjev delegata da se prezentuju karijere i kvalifikacije novog UO, ni ovaj put to nije urađeno, niti je pobudilo posebno zanimanje među većinom prisutnih. Naglašeno je, ponovo, da novom Upravnom odboru nije prioritet da obezbjedi finansijska sredstva za rad, već samo da po hiljaditi put utvrdi stvarno stanje i, poput bula, pripreme stvari za naredni korak ka boljem svijetu.

U oproštajnom govoru, izražene su čestitke igračima koji su osigurali opstanak kluba u Premijer ligi, te, koje li ironije, svima onima koji su ugradili dio sebe u rezultate KK Bosna.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U kuloarima, delegati su debatirali da li je bolje odabrati put Slobode (koja se ugasila) ili Zvezde (koja se fuzionisala, tačnije preuzeo je FMP). O povratku u život, kao ni na jednoj drugoj dženazi, niko ozbiljno ni ne razmišlja.

Halal Olsun! Bio si dobar momak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.