KK Bosna poziva navijače Sarajeva i Želje u Skenderiju

Na finale protiv Igokee

KK Bosna poziva navijače Sarajeva i Želje u Skenderiju

KK Bosna Royal Jelly se danas obratio javnosti zvaničnim saopštenjem pred nadolazeće utakmice finala prvenstva Bosne i Hercegovine protiv Igokee.

"Poslije povratka u društvo najboljih u prošloj sezoni, „Studenti“ su nastavili sa fantastičnim rezultatima. Predvođeni trenerom Gvozdićem i iskusnim Vasiljevićem i Ikonićem, Bosna je bila prva u Ligi 10, drugoplasirana u Ligi 6, finalista Kupa BiH, a sada poslije 2-0 u polufinalu, obezbjedili smo i plasman u finale.

Posljednje finale u Skenderiji igrali su naši košarkaši u sezoni 2008/2009, a na radost mnogih sada će se opet boriti za titulu. Finalna serija za košarkaše počinje 05. Maja u Laktašima, a druga utakmica je na rasporedu u Sarajevu u dvorani Mirza Delibašić 10. maja sa početkom u 20:15 časova.

„Veliki uspjeh za naš tim pogotovo što smo kraj sezone odigrali bez najboljeg igrača. Naporna sezona, ali sada smo došli do samog kraja i možemo biti zadovoljni urađenim. Imamo odlične momke koji su iznjeli najveći teret i ne postoje riječi zahvalnosti kojima bi se opisalo šta osjećam prema njima. Nakon posljednje utakmice pobjedu su posvetili Goranu Ikoniću i time su pokazali kakvi su ljudi što je možda i najvažnije, uz igrački kvalitet, kada je u pitanju timska igra. Pokazali su kako se bori za grb Bosne i ja im zaista čestitam na ovom uspjehu“- rekao je Dušan Gvozdić i dodao, -

„Nadam se da će navijači biti uz nas i napuniti kultnu dvoranu Mirza Delibašić i pokazati svima u državi i regionu da se košarka vratila u Sarajevo.“

Istog dana (10. Maja) odigrat će se i prva utakmica finala Kupa BiH u fudbalu gdje će domaćin FK Sarajevo dočekati NK Široki Brijeg. To su sjajne vijesti za sve ljubitelje sporta u glavnom gradu BiH, a iskreno se nadamo da će se utakmice odigrati u različitim terminima jer to bi značajno doprinjelo popularizaciji sporta, gdje nakon sjajnih rezultata FK Željezničara i FK Sarajevo, na scenu se vratila i KK Bosna i to na velika vrata.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Još od prije je poznato da FK Sarajevo ima odlične odnose sa našim klubom i smatramo da je ovo idealna prilika da poslije utakmice na Koševu, publika krene u sarajevsku Skenderiju i pruže i košarkašima podršku kakvu su zaslužili!

KK Bosna je jedan od simbola grada Sarajeva i sigurno je ovo odlična stvar za grad, ali i za državu BiH. Osim borbe za titulu prvaka BiH, popularni „Studenti“ se bore i za učešće u regionalnoj ABA Ligi što ovom finalu daje dodatni značaj. Nadamo se da će se i navijači Željezničara i Sarajeva okupiti oko KK Bosna, fer i korektno ih podržati i nositi ih do pete titule prvaka BiH i pomoći im da se vrate u regionalnu ligu!", navodi se u saopštenju Studenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije