KK Bosna Royal traži da ne nastupa u prvom dijelu prvenstva

Zbog nastupa u Drugoj ABA ligi i evropskim takmičenjima

KK Bosna Royal traži da ne nastupa u prvom dijelu prvenstva

D. Rakanović

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly nastupaće predstojeće sezone u Drugoj ABA ligi i u jednom od evropskih takmičenja. 

Naime, Studenti igraju prvo kolo kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona protiv njemačke ekipe Ludwigsburga. 

Ukoliko prođe prvu prepreku u drugom kolu kvalifikacija će igrati protiv ekipe Cluj Napoca iz Rumunija. 

U posljednjem kolu kvalifikacija Bosna bi ukoliko savlada rumunsku ekipu igrala protiv belgijske ekipe Brusselsa. I ukoliko Bosna Royal se ne uspije plasirati u FIBA Ligu šampiona, takmičenje će nastaviti u FIBA Europe Cupu

S obzirom da će Bosna Royal u predstojećoj sezoni igrati dva takmičenja, čelnici kluba su uputili molbu Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine da ih oslobodi nastupa u prvom dijelu Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju je za SportSport.ba potvrdio direktor kluba Damir Krupalija koji se nada da će čelni ljudi Košarkaškog saveza BiH Bosni Royal izaći u susret.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Podnijeli smo molbu Košarkaškom savezu BiH da nas oslobodi nastupa u prvom dijelu Prvenstva BiH. Iz Saveza smo dobili odgovor u kojem traže dodatna pojašnjenja, a konačnu odluku očekujem u narednim danima. Ukoliko Savez ne odobri našu molbu, moraćemo potražiti neka alternativna rješenja", rekao je za SportSport.ba Krupalija. 

On je dodao da nije isključena mogućnost da sa drugim timom ili čak juniorima igra prvi dio sezone u Prvenstvu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi