KK Bosna u polufinalu kupa BiH

KK Bosna u polufinalu kupa BiH

M. Skaka

U posljednjem četvrfinalnom susretu košarkaškog kupa BiH odigranom večeras u Kaknju nije bilo iznenađenja. Favorizirani KK Bosna ASA BHT savladao je KK Kakanj rezultatom 72:92.

Večeras je u Kaknju, bez većih problema, Bosna obezbijedila učešće na završnom turniru Kupa BiH. Studenti su početak utakmice odigrali u grču, vjerovatno još uvijek pod dojmom neugodnog niza u koji su zapali u regionalnoj ligi, pa je prvi period okončan rezultatom 21:21. Međutim, do kraja poluvremena kvalitet Sarajlija je isplivao, pa su brzo stigli do prednosti koje se do kraja susreta samo povećavala do konačnih 72:92.

Najbolji u bordo dresu bio je Rakočević sa 23 poena, Šehović je dodao 18, a Milošević 15.

Polufinalni susreti igraće se 20. februara, a finale dan kasnije 21. februara 2010. godine. Uz Bosnu, u završnicu kupa plasirali su se i Čapljina, Sloboda i Igokea, a parovi će biti žrijebani 28. januara u prostorijama KS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.