KK Čelik nadomak elitnog ranga

A1 liga

KK Čelik nadomak elitnog ranga

M. Skaka

KK "Čelik" u subotu je po drugi put ove sezone, savladao KK "Triland" iz Sarajeva, glavnog konkurenta za ulazak u društvo najboljih. Na Bilmišću, KK "Čelik" vodio je tokom cijele utakmice, a prednost je u pojedinim trenutcima iznosila i 17 razlike.

Međutim gosti, koji su se pokazali kao vrlo dobra i prije svega iskusna ekipa, nisu odustajali ni kada se činilo da je prednost nedostižna. U tim momentima goste su svojim koševima u igru vraćali iskusni Bravo i Džubur, te je Triland tako smanjivao i na -4. Ipak, to je bilo sve što su mogli učiniti, Čelik je i u ovoj utakmici pokazao kvalitet i na kraju slavio. Krajnji rezultat glasio je 80-73.

Druga ovosezonska pobjeda nad Trilandom za Čelik znači i gotovo pa siguran povratak u prvu ligu, Ligu 12.

KK Čelik - KK Triland 80:73
22:14, 20:15, 21:26, 17:18
Dvorana Bilmišće Zenica. Sudije: Nožinović Seid, Duraković Dino (oba Tuzla).

KK Čelik: Gak, Dedić Al., Suljić 7, Jahić (cap.) 22, Dedić As. 12, Balta, Pezer, Rizvić 10, Jezildžić, Devrnja 10, Sissoko 5, Delić 14.
KK Triland: Smajić, Memić 3, Dizdar 2, Subašić, Bravo 16, Čengić 18, Teletović 9, Bahtanović (cap.), Jamaković 5, Džubur 15, Halimić, Guzonjić 5.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.