KK Iskra i KK Promo igraju za Admira Atića

Humanitarni meč u Donjem Vakufu

KK Iskra i KK Promo igraju za Admira Atića

S. Mlaćo

Ove sezone u A-1 ligi KK Iskra Bugojno i KK Promo vodili su velike bitke, kako u Bugojnu, tako i u Donjem Vakufu, ali nakon minulog završetka sezone čelnici oba kluba pokazali su veliku humanost. 

Naime, u subotu (08.04.) će se u Sportskoj dvorani Donji Vakuf sa početkom u 20 sati odigrati humanitarno-prijateljsko utakmica KK Promo i KK Iskra, a sav prihod od ulaznica namijenjen je liječenju Admira Atića, 18-godišnjaka iz mjesta Prusac, kojem su hitno potrebna sredstva za operaciju kične (skolioza), a koja bi trebala da bude urađena u Turskoj. 

Admirova samohrana majka je nezaposlena i nije uspjela prikupiti potrebni novac za operaciju svog sina, pa je pozvala sve humane ljude da se uključe u akciju. 

Operacija košta 30.000 KM, a potez čelnika KK Iskra i KK Promo je za svaku pohvalu. Sada su na ispitu ljubitelji košarke, humanisti i građani Bugojna, Donjeg Vakufa, Prusca i okolnih gradova. 

Cijena ulaznice za subotnji meč iznosi 2 KM.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi