KK Kengur domaćin 11. Međunarodnog turnira

KK Kengur domaćin 11. Međunarodnog turnira

A. Beganović

Košarkaški klub „Kengur“ od 28. do 30. augusta domaćin je 11. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade „Kengur Kup 2009.“

Očekuje se da će učestvovati oko četiri stotine košarkaša i košarkašica iz osam država, koji će se takmičiti u četiri starosne kategorije: pioniri, kadeti, juniri i juniorke.

„Ovo je jedan od najvećih festivala košarke u regionu. Za dva dana u četiri dvorane, te u finalu u Gradskoj areni odigrat će se  60 utakmica. Učesnici su uglavnom naši stari sportski prijatelji, koji se s radošću vraćaju u Zenicu i ekipe na čijim mi turnirima učestvujemo. To su prije svih Maribor, Koroška iz Slovenije, UBSC Grac iz Austrije, ZTE Zalaegerszeg iz Mađarske, ABC Zadar, Split iz Hrvatske, Lazarevac iz Srbije, Plejmejker iz Makedonije, Bosna, Falkonsi...“ kaže Enver Jahić, predsjednik i trener KK "Kengur".

Prvi put organizatori će za trenere svih ekipa učesnica i ostalih ekipa iz regiona prirediti seminar na kojem će predvač biti Miodrag Radomirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.