KK Play Off drugi u Beču
Juniori KK Play Off

KK Play Off drugi u Beču

M. Skaka

Košarkaški klub Play Off Sarajevo je u periodu od 28.3.-04.04.2010.g. učestvovao na velikom evropskom FIBA turniru za mlađe selekcije koji se održao u Beču.

Na turniru je učestvovalo ukupno 538 klubova iz 20 Evropskih zemalja.Turnir se igrao u 4 muške i 4 ženske kategorije, a Play Off je na turniru nastupao sa 3 selekcije: juniori, pioniri i minibasket selekcija.

Najveći uspjeh ostvarila je juniorska ekipa Play Off koja je u konkurenciji 48 ekipa iz 14 zemalja osvojila visoko 2. mjesto.

Bitno je istaći da je zbog povreda juniorska ekipa Play Off na turniru nastupila sa samo 5 igrača koji su u 5 dana odigrali čak 7 utakmica i samim tim njihov uspjeh je još značajniji.

Play Off – juniorska ekipa: Amar Džindo, Samir Kadrić, Amar Jašarević, Arnel Alić, Benjamin Kapić. Trener: Vanja Hodžić

Rezultati juniorske ekipe Play Off:
Grupna faza:

Play Off (BiH) – Koln 99er (Njemačka) 56:72
Tiber (Holandija) – Play Off (BiH)  59:73
Play Off (BiH) – Valais (Francuska) 82:44

1/8 finala:
Ostia (Italija) – Play Off (BiH) 57:64

1/4 finala:
Dudelingen (Belgija) – Play Off (BiH) 50:62

½ finale:
Azzano (Italija) – Play Off (BiH 94:71

Finale:
Play Off (BIH) – Alfa (Italija) 50:57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.