KK Prijedor savladao KK Sutjesku

Prva liga RS, play-off

KK Prijedor savladao KK Sutjesku

D. Vejo

Košarkaši Prijedora slavili su većeras na svom terenu protiv gostiju iz Foče ekipe Sutjeske rezultatom 73:62, po četvrtinama 19:11, 13:15, 22:16 i 19:20.

Domaćin je prvu četvrtinu otvorio na najbolji mogući način, međutim gosti se vraćaju u drugom periodu. Košarkaši Prijedora na odmor odlaze sa šest poena prednosti u odnosu na protivnika.

U trećoj četvrtini ponovo dominacija domaće ekipe. Oni su na krilima plejmejkera Zvonara uspjeli da taj period u svoju korist. Blagi pad u igri viđen je u posljednjoj dionici utakmice koju Fočaci dobijaju. Ali, velikih iznenađenja nije bilo. Prijedor je upisao novu pobjedu.

Najzapaženijiu ulogu u domaćem sastavu imao je Zvonar koji je postigao 18 poena, dok je to kod Sutjeske bio Radović sa velikih 30 datih poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi