KK Prijedor savladao KK Sutjesku

Prva liga RS, play-off

KK Prijedor savladao KK Sutjesku

D. Vejo

Košarkaši Prijedora slavili su većeras na svom terenu protiv gostiju iz Foče ekipe Sutjeske rezultatom 73:62, po četvrtinama 19:11, 13:15, 22:16 i 19:20.

Domaćin je prvu četvrtinu otvorio na najbolji mogući način, međutim gosti se vraćaju u drugom periodu. Košarkaši Prijedora na odmor odlaze sa šest poena prednosti u odnosu na protivnika.

U trećoj četvrtini ponovo dominacija domaće ekipe. Oni su na krilima plejmejkera Zvonara uspjeli da taj period u svoju korist. Blagi pad u igri viđen je u posljednjoj dionici utakmice koju Fočaci dobijaju. Ali, velikih iznenađenja nije bilo. Prijedor je upisao novu pobjedu.

Najzapaženijiu ulogu u domaćem sastavu imao je Zvonar koji je postigao 18 poena, dok je to kod Sutjeske bio Radović sa velikih 30 datih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi