KK Prijedor savladao OKK Borac u derbiju

Prva muška liga RS

KK Prijedor savladao OKK Borac u derbiju

D. Vejo

Košarkaši Prijedora slavili su večeras u okviru prvog kola Prve muške lige Republike Srpske na gostovanju kod ekipe Borca u "Boriku" rezultatom 69:74, po četvrtinama je bilo 20:20, 19:19, 13:14 i 17:21.

Meč su bolje otvorili gosti. Nakon dva minuta igre Prijedor je vodio sa 7:0, ali onda izabranici Bojana Božića zbijaju svoje redove te kreću u ofanzivu. Nakon prvih 10 minuta, rezultat je glasio 20:20.

Drugu četvrtinu Borac otvara tricom te po prvi put na utakmici dolazi u vodstvo (23:20). Tri koša razlike banjalučki sastav držao je do tri minute prije kraja, kada gosti preko Damjanovića dolaze do egala u dionici. Na odmor se odlazi s rezultatom 39:39.

Kada je u pitanju treća četvrtina, igrao se koš za koš. Plejmejker crveno-plavih Mirza Todoravac tricama podiže publiku na noge. Ipak, više htjenja i želje bar kada je u pitanju ovaj period, pokazali su gosti.

A onda, posljednja četvrtina donosi veliko uzbuđenje. Kao glavna figura domaćeg sastava ponovo je Todorovac koji u padu pogađa tricu i svom timu donosi prednost od tri poena. Međutim, dogodio se blagi pad u igri Banjalučana što koristi aktuelni šampion, te utakmicu okreće u svoju korist i ostvaruje prvi trijumf ove sezone u ligi.

Kada je u pitanju efikasnost, kod ekipe Borca istakao se Dragičević s 18 datih koševa, dok je to kod Prijedora bio Nemanja Bilanović s 20 postignutih poena.

Za Borac, nastupali su Todorovac, Manojlović, Ćulum, Raca, Aničić, Samardžija, Pejić, Nikolić i Barbarez, dok su to za Prijedor bili O. Bilanović, Damjanović, Vuković, Tomić, Stakić, Bogičević, Jovičić, Bilanović N.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi