KK Promo pojačan u drugom dijelu sezonu

Novajlije u redovima tima iz Donjeg Vakufa

KK Promo pojačan u drugom dijelu sezonu

S. Mlaćo

Košarkaši Proma iz Donjeg Vakufa, člana A-1 lige naše zemlje, počeli su sinoć sa pripremama za drugi dio sezone.

U prvom dijelu sezone Donjevakufljani su zauzeli deveto mjesto sa 13 osvojenih bodova, a u nastavak sezone će ući dosta pojačani.

"Krenuli smo par dana kasnije, jer prvo kolo smo slobodni. Dakle, mi ćremo zvanično krenuti u sezonu 28.01., a što se tiče ambicije one su ostale iste kao na početku sezone. U prvom dijelu smo imali par neplaniranih poraza, a sada imamo četiri nova igrača. To je Ranko Križanović i Mario Blaškan iz Viteza, Mersudin Kurić iz bugojanske Iskre koji se vraća u našim tim, te Selmir Mulasmaić iz KK Basket Bugojno. Sa nama je i Amer Čaluk, koji je ranije bio jedna od većih nada u bh. košarci i tada je bio član Slobode iz Tuzle. Vratio se prije svega košarci, a onda i klub", ističe za SportSport.ba trener KK Promo Suad Hodžić Dudo.

Redove KK Promo za sada je napustio samo jedan košarkaš.

"Sa nama više nije Faruk Kalamujić koji je potpisao za KK Burch", dodaje naš sagovornik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije