KK Promo ponovo uspješniji od OKK Čelik

Prijateljska utakmica u zeničkoj Areni

KK Promo ponovo uspješniji od OKK Čelik

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni na C terenu dočekali ekipu KK Promo iz Donjeg Vakufa u sklopu priprema za nastavak sezone. Ove dvije ekipe su već igrale jednu prijateljsku utakmicu prošle sedmice u Donjem Vakufu, kada je domaćin pobijedio rezultatom 67:56.

KK Promo i sinoć je bio uspješniji od Čelika, za koji u ovoj utakmici nije nastupio Ibrahim Durmo. Podsjetimo u ovom prelaznom roku u Donji Vakuf je stiglo nekoliko sjajnih košarkaša poput: Križanovića, Blaškana, Mulasmajića, Radana, dok se košarci vratio i Čaluk, nekada velika nada naše košarke. U veoma teškim uslovima za igru sinoć u Areni, budući da u Zenici nema grijanja, gosti su bili uspješniji rezultatom 67:81 (19:22, 17:17, 14:14 i 17:28).

Utakmica je riješena u posljednjoj četvrtini, kada je do izražaja došao veći izbor kvalitetnih igrača u gostujućoj ekipi. Zeničani se nadaju da u narednim danima mogu angažovati jednog ili dva igrača, kako bi u nastavku sezone zadržali poziciju u vrhu tabele. Sinoć je u redovima Čelika Mešinović postigao 18, Preljević je dodao 13, te Begić 11 poena.

Čelik će u subotu u okviru nastavka sezone u A1 ligi za košarkaše gostovati Vogošći, dok je KK Promo za vikend slobodan i svoju narednu utakmicu u prvenstvu igrat će 28.januara u Donjem Vakufu protiv Gradine iz Tešnja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi