KK Radnik savladao Sutjesku i izborio učešće u eliti

Bijeljinci su novi član Premijer lige BiH

KK Radnik savladao Sutjesku i izborio učešće u eliti

D. Vejo

Košarkaši bijeljinskog Radnika savladali su ekipu Sutjeske iz Foče u petom meču finalne serije play-offa Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 66:53, po četvrtinama je bilo 12:13, 22:15, 15:7 i 17:18.

Bilo je ovo jedno od uzbudljivijih finalnih serija, odigranih u posljednjih nekoliko sezona. Iako su Bijeljinci vodili sa 2:0 u istim, Fočaci su uspjeli da konsoliduju redove i tako sa dvije vezane pobjede seriju odvedu u majstoricu.

Tamo je Radnik pokazao veći kvalitet te tako pred svojom publikom podigao trofej namijenjen najboljem timu u Republici Srpskoj, čime su ostvarili direktan plasman u Premijer ligu BiH.

Nakon prva dva kvartala, na semaforu dvorane u Bijeljini, stajalo je 34:28 u korist domaće ekipe.

Predah je očigledno više prijao Radniku, koji treću četvrtinu dobija sa velikih 15:7, pa tako prije početka posljednjeg perioda ima prednost od plus 14 poena (49:35), čime je pobjednik praktično bio poznat.

Probudili su se Fočaci u posljednjoj dionici, ali to nije bilo dovoljno da utakmicu odvedu u produžetak.

U pobjedi Radnika istakao se Ćeranić sa 13 poena, dok je to u redovima Sutjeske bio Bodiroga sa 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi