KK Rookie pionirski prvak RS

KK Rookie pionirski prvak RS

M. Skaka

Na finalnom turniru za prvaka Republike Srpske u kategoriji pionira košarkaši KK Rookie postali su novi, stari šampioni. Ponovljen je uspjeh iz prošle sezone kada su bili pionirski šampioni.

U dva dana turnira u Bijeljini mogla se vidjeti budućnost košarke BiH, ekipe su pokaze zavidan kvalitet, a bolja od ostalih bila je ekipa Rookie-a. Odlična generacija dječaka rođenih 1996 i mlađi predvođena Predićem zabilježila je sve pobjede nad svojim protivnicima. Drugo mjesto je osvojila ekipa domaćina KK "Budućnost" Bijeljina, treći su bili Bilećani Hercegovac, četvrto mjesto je osvojila ekipa FinDo iz Doboja.

Za prve tri ekipe predstoje pripreme za polufinalne turnire za prvaka Bosne i Hercegovine.

Odlična organizacija i velika posjeta tokom cijelog turnira u Bijeljini dokazala je još jednom da Bijeljina voli košarku. Igre mladih košarkaša daju nadu da će u narednim godinama košarka imati dosta potencionalno dobrih igrača koji će neki od njih nadati se ostvariti i reprezantativnu karijeru. Budućnost postoji, ostaje još samo dosta rada i više pažnje posvećene od strane saveza za mlade igrače u BiH da bi sutra ponovo imali ekipe koje će se takmičiti u završnicama evropskih prvenstava i prezentovati našu zemlju na pravi način.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti