KK Royal ostvario plasman u A1 ligu

Uspjeh za mladi tim

KK Royal ostvario plasman u A1 ligu

M. Šljivak

Košarkaški klub Royal-Bosna osigurao je plasman u košarkašku A1 ligu naredne sezone.

Mladi sarajevski tim je u protekloj sezoni A2 lige bilježio dosta dobre rezultate. U doigravanju za plasman u viši rang osvojili su treće mjesto, te će naredne sezone imati mogućnost igranja u A1 ligi.

Ovaj tim je kompletnu sezonu A2 lige nastupio s juniorima, među kojima su i tri reprezentativca naše zemlje, Ćurevac, Ahmedić i Smajlović.

Isti sastav koji je osigurao plasman u A1 ligu, igraće i Federalno juniorsko prvenstvo, gdje je cilj ovog kluba plasman na Državno prvenstvo i borba za prvaka.

Mladi tim Royal-Bosne s klupe predvodi Damir Zeljković, a i naredne sezone će ovaj tim imati saradnju s velikanom bh. košarka KK Bosna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.