KK Travnik dočekuje KK Mostar 05

A2 liga

KK Travnik dočekuje KK Mostar 05

Košarkasi Travnika u okviru 7. kola A2 lige u svojoj dvorani dočekuju ekipu KK Mostar 05 iz Mostara.

Veziri imaju skor od pet pobjeda te samo jednim porazom koji su zabilježili u posljednjem kolu u Visokom gdje su imali hendikep neigranjem dva ponajbolja igrača.

"Sve osim pobjede za nas je neuspjeh. Mi ni o čemu drugome ne razmišljamo i sigurni smo i ubjeđeni u pobjedu jer igramo protiv ekipe koja ima 6 poraza u 6 kola. Ekipu Mostara nećemo potcijeniti ni u jednom trenutku bez obzira što se nalaze na začelju tabele. Znamo da imaju odlične individualce koji mogu zabati probleme svim protivnicima", za SportSport.ba je izjavio prvi čovjek KK Travnik Azem Ejubović.

"U prošlom kolu nismo mogli računati dva igrača koji su bili povrijeđeni, oni su se oporavili i sutra će biti u konkurenciji za ovu nama jako bitnu utakmicu. Ali opet se susrećemo sa problemima jer nam naša dva igrača koji su na posudbi iz sarajevskog Sparsa neće biti na raspolaganju zbog igranja za Sparse, ali mislim da nam to neće ostavizi neki veliki trag. Što se tiče budućnosti, mi planiramo ove sezone ući u A1 ligu, mislim da nam i finansjski uslovi i igrački kadar ispunjavaju sve uslove za prelazak u viši rang. Trenutno pregovaramo sa nekim velikim kompanijama koje bi nam trebale popraviti finansjsku situaciju u budućnosti kako ne bismo imali problema po tom pitanju", dodao je Ejubović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.