KK Trica MH upisala pobjedu

A1 liga

KK Trica MH upisala pobjedu

U okviru 11. kola košarkaške A1 lige BiH,  KK Trica Mann Hummel na svom terenu savladala je ekipu Vogošće rezultatom 76:70.

U dosta neizvjesnoj utakmici, punoj preokreta, domaće je do nove pobjede predvodio kapiten Jabandžić koji je upisao 19 poena. Pored njega još su se istakli i Husetić s 14 poena, Mehuljić s 13, te bivši kadetski reprezentativac naše zemlje sedamnaestogodišnji Dobrijević koji je postigao 11 poena. Kod gostiju najraspoloženiji bio je Osmić s 23 poena, te Kurspahić s 11.

Utakmica je odigrana u JU Sportsko rekreacionog centra u Tešnju, pred svega 50-tak gledatelja.

U narednom kolu košarkaši Trice Mann Hummel ponovo će igrati na svom terenu, kada će ugostiti ekipu Bihaća.

Trica Mann Hummel - Vogošća 76:70
(15:18, 21:18, 11:17, 29:17)
TEŠANJ - SRC. Gledalaca: 50.

TRICA MANN HUMMEL: Dobrijević 11 , Bahtić, Srkalović, Husetić 14, Bačinović, Jabandžić 19, Mehuljić 13, Hadžismajlović , Muminović, Hrvić 8, Zukanović 11. Trener; Hasanbašić N.
VOGOŠĆA: Hasanspahi. 5, Alić 6, Selimović, Kahriman 8, Osmić  23, Vatreš, Kurspahić 11, Aljović  6, Buljubašić, Demir 2, Alić  9, Nicević. Trener: Jašarević I.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.