KK Triland danas dočekuje Bosnu
Triland u ovoj sezoni juriša na plasman u Ligu 13

Košarkaški Kup BiH

KK Triland danas dočekuje Bosnu

Danas u 17 sati u maloj dvorani Centra Skenderija, KK Bosna ASA BH Telecom i A1 ligaš, KK Triland odigraće i posljednji susret osmine finala Kupa BiH.

Mladi sarajevski klub, KK Triland u sezonu je ušao sa ozbiljnim ciljevima i, nakon što je prije godinu dana ubjedljivo uzeo šampionsku titulu A2 lige, najavio pohod na elitni razred bh. košarke. Apetiti ambicioznog kluba ni tu nisu zausavljeni, pa je planiran i prodor na regionalnu scenu, NLB ligu, te evropska takmičenja. Međutim, klub koji je bio nepobjediv u A2 ligi već u drugom kolu A1 lige pokleknuo je na svom terenu i izgubio prvu utakmicu od KK Čelika iz Zenice.

Bosna okrenuta ka Zadru

Za Bosnu, susret u osmini finala Kupa BiH biće jači trening pred veoma važnu utakmicu koju sarajevski klub u NLB ligi igra već u petak sa Zadrom. Obzirom da je Zadar u posljednjem kolu savladao Cibonu i istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman u Final Four, kiks u Sarajevu za ovaj tim bio bi ravan katastrofi, pa je sigurno da će publika u Skenderiji gledati veoma kvalitetnu košarku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti