KK Živinice predstavio trenera Edina Užičanina

Novosti iz kluba

KK Živinice predstavio trenera Edina Užičanina

KK Živinice je prije pola mjeseca krenuo sa pripremama za novu sezonu. 

Treninge je vodio Endin Imamović uz pomoć starijih igrača iz kluba. Na jučerašnjem treningu zvanično je igračima predstavljen novi trener, a to je kondicioni trener KK Sloboda i član stručnog štaba juniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Užičanin. 

U svom prvom obraćanju dao je do znanja igračima da traži trud i rad na treningu: 

"Nije ovo profesionalna ekipa, a ja nisam donio bič. Došao sam ovdje kako bi nešto napravili. Svako od vas će se dokazivati u ove četiri linije. Mladi ste, morate 'jesti' svaki dio terena", rekao je Užičanin.

S obzirom na postavljene ciljeve Uprave kluba, Edin Užičanin je tražio kvalitetan igrački kadar. Kaže da je to dobio i da u momcima vidi kvalitet. 

Igračima se obratio i predsjednik Kluba Halil Muratović: "Našim dovođenjem stručnjaka poput trenera Užičanina, ponovno smo istakli naše ambicije. Vaše je da ga slušate, trenirate i igrate i više ništa vas ne zanima. Pokušat ćemo da vam osiguramo što bolje uslove za treniranje i igru."

Sportskim direktorom je imenovan Admir Aljić, bivši košarkaš sa internacionalnim iskustvom. Predsjednik Skupštine kluba je Jasmin Osmanović. Za generalnog sekretara je imenovan Dino Ahmetović, a PR&marketing menadžer je Nermin Alibašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti