KK Zrinjski se pojačao pred Ligu za prvaka

Bundović novi igrač

KK Zrinjski se pojačao pred Ligu za prvaka

D. Rakanović

Košarkaški klub Zrinjski pred početak Lige za prvaka doveo je visokog igrača kako bi pojačao konkurenciju pod košem. 

Do kraja prelaznog roka je ostalo dva dana, a Zrinjski je kao pojačanje doveo krilnog centra Filipa Bundovića, potvrđeno je SportSport.ba.

Sportski direktor Zrinjskog Vedran Filipović rekao je da će vjerovatno dovesti još jednog igrača da pojača konkurenciju u ekipi.

Bundović je u Zrinjski došao iz zagrebačke Cedevite, gdje je igrao u domaćoj A1 ligi, a riječ je o igraču koji može igrati na pozicijama krilnog centra i centra. On je na 14 utakmica ove sezone u hrvatskoj ligi postizao je prosječno 13.7 poena. 

Bundović je prošao omladinske kategorije Cedevite za koju je i debitovao u seniorskoj košarci. Pored toga igrao je za Mladost iz Zagreba, Zabok, Veliku Goricu, njemački Mitteldeutscher BC, a na početku ove sezone vratio se u Cedevitu. Također, igrao je u svim omladinskim reprezentacijama reprezentacije Hrvatske.

Sportski direktor Zrinjskog je za istakao da je cilj ovog kluba u Ligi 6 plasman u polufinale. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ove godine je Liga za prvaka malo jača nego prethodnih, prije svega zbog Bosne Royal koja odavno nije bila jača. Bit će zanimljiva Liga za prvaka", zaključio je Filipović.

U prvom kolu Lige za prvaka Zrinjski gostuje Kaknju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi