KKI Vrbas učestvuje na turniru u Rumuniji

Dvodnevni međunarodni turnir

KKI Vrbas učestvuje na turniru u Rumuniji

Powered by:
Košarkaški klub invalida Vrbas u petak, 25. augusta odlazi na dvodnevni međunarodni turnir koji se održava u Rumuniji.

Osim Banjalučana na turniru će nastupiti ekipe iz Njemačke, Turske, Grčke, Mađarske i domaća Oradea.

"Radi se o dosta jakom i kvalitetnom takmičenju na kojem smo već tri puta osvajali pobjednički pehar. Iako ovog puta odlazimo bez nekih velikih ambicija, ali je izvjesno da se naši igrači neće lako predati. Prije svega vjerujemo da će na pravi način predstaviti grad Banjaluku. A, ko zna možda ponovo dođemo do trofeja", navodi se u saopštenju kluba. 

U redovima aktuelni prvaka NLB lige i Bosne i Herceogivne napuminju da je ovogodišnji odlzak u Rumuniju došao u nezgodnom momentu.  

"Poodavno smo van takmičarske sezone, a tek smo nedavno počeli sa pripremama za nove obaveze. Ekipa se tek vratila iz Trebinja gdje je po tradiciji boravila na 'Ljetnom kampu'. I pored toga prihvatili smo učešće na turniru na kojem će igrati igrači koji su u NLB ligi i šampionatu BiH imali nešto manju minutažu. 

Oradea je poznati sportski grad u Rumuniji u kojem smo rado gdje viđeni gosti. Samim tim od predstavnika ovog grada potekla je ideja o bratimljenju Oradee i Banja Luke. Naš klub je mnogo uradio za košarku u kolicima u ovom rumunskom gradu te se na taj način žele nama odužiti", navodi se u saopštenju kluba.