Ključ je zaustaviti Hervellea

Bh. košarkaši večeras protiv Belgije

Ključ je zaustaviti Hervellea

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Belgiji igra četvrti susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Večerašnja utakmica sa Belgijancima vjerovatno je najvažnija za izabranike selektora Mensura Bajramovića u ovom ciklusu kvalifikacija. Bosna i Hercegovine je u Zenici od Belgije bila bolja rezultatom 82:77 i večeras bi pobjeda ili poraz manji od pet poena razlike značio plasman u finale baraža, gdje protivnika čeka „strašna“ Francuska.

„Belgija nas je u prvom susretu prilično iznadila, ali smo ipak došli do pobjede. Njihova se igra uglavnom vrti oko Axela Hervellea i ukoliko njega uspijemo zaustaviti možemo do pobjede. Dobro je za nas što smo upoznali Belgijance i što znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Belgijanci su opasni, u to nema nikakve sumnje, ali ukoliko odigramo onako kako znamo, mislim da možemo proći dalje“, smatra selektor bh. košarkaša Mensur Bajramović.

Susret 4. kola baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj između Belgije i Bosne i Hercegovine igra se večeras sa početkom u 20 sati, a dešavanja sa odlučujućeg susreta naši košarkaša možete pratiti u tekstualnom live prenosu na našem portalu.

Sponzor tekstualnog live prenosa je Fast food Fan Ferhatović, kućna dostava na br.tel. 236-000, Kundurdžiluk 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije