Ključna treća dionica: Igokea povela protiv Bosne Royal

Finalna serija za prvaka BiH

Ključna treća dionica: Igokea povela protiv Bosne Royal

Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji prvenstva BiH protiv Bosne Royal nakon što su večeras na domaćem parketu slavili sa 87:71.

Igokea je bila veliki favorit večeras na svom terenu, ali u prvom poluvremenu snage su bile potpuno izjednačene i činilo se da ćemo do samog kraja gledati neizvjestan meč.

Bosna Royal je imala prednost nakon prve dionice od 19:17, a nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 44:44. Bosna je bila dominantnija u drugoj dionici i većinom su imali prednost, ali ona nije iznosila više od četiri poena. Na kraju se na odmor ipak otišlo sa nerješenim rezultatom.

U drugom dijelu meča kao da su izašle različite ekipe. Igokea je ubacila u petu brzinu i u napadau i u odbrani i veoma brzo su napravili nevjerovatnu seriju od 16:0 te je bilo jasno da će na kraju slaviti trijumf. 

Bosni u tim trenucima ništa nije polazilo za rukom, a Igokea je pogađala gotovo sve. Do kraja meča viđen je sličan scenario u kojem Bosna nije imala pravi odgovor te su upisali poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Robinson sa 19 poena, dok je Mahković dodao dva manje. Kod Bosne Sturanović je imao 19, a Đorđević 14. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Pašajlić 9, Micović 2, Talić, Robinson 19, Pešaković 2, Milošević 10, Glogovac, Albijanić 13, Radivojević 11, Mahković 17, Rikić 4.

Bosna Royal: Sarić, Đorđević 14, Jošilo 6, Delalić 9, Rešidović 3, Vasiljević, Čampara 4, Dragolj, Dragičević 3, Šturanović 19, Sokolović 7, Durak 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi