Klubovi sa Kosova neće u ABA ligu

Već se počelo špekulisati

Klubovi sa Kosova neće u ABA ligu

M. Maksimović

Predsjednik Radovan Lorbek je izjavio kako nije isključeno da klubovi sa Kosova zaigraju u ABA ligu. Ipak Lorbek je dodao kako će sve ovistiti o stavu klubova. Za razliku od Lorbeka, Roman Lisac je odlučno odbacio bilo kakve špekulacije.

''Mi nećemo nametnuti nikome da  ovaj ili onaj klub mora igrati. Ako klubovi misle da je to njihov interes, nema problema. Mada mislim da je teško da neko van ovih sada klubova uđe u takmičenje. Klubovi koji su vlasnici lige odlučuju, tako je bio i u slučaju Maccabija'' izjavio je Lorbek, kojeg je vrlo brzo demantovao Roman Lisac, menadžer ABA lige. 

 

''ABA liga ne namjerava proširivati ligu u narednom periodu. Pogotovo ne na teritoriji na kojoj bi mogle porasti tenzije. Tamo bi smo nanijeli štetu ligi koju smo pravili 12 godina. Kosovo nije u našim planovima, FIBA ga nije priznala'' objasnio je Lisac.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti