Ko će naslijediti Konakovića i Mahmutovića?

Sutra u Zenici Vanredna sjednica Skupštine KSBiH

Ko će naslijediti Konakovića i Mahmutovića?

D. Kurbegović

Sutra će u zeničkom hotelu "Zenica", s početkom u 12 sati, biti održana Vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj će KSBiH dobiti novog predsjednika Upravnog odbora i generalnog sekretara, umjesto Dine Konakovića i Haruna Mahmutovića, koji su prošlog mjeseca na Redovnoj sjednici Skupštine KSBiH podnijeli ostavke.

Možda ćemo sutra saznati i ime novog selektora naše najbolje reprezentacije, jer će odmah nakon Skupštine zasjedati i Upravni odbor KSBiH.

Nakon sutrašnje sjednice UO KSBiH, mogla bi biti poznata i sudbina Ženskog košarkaškog kluba Čelik, dvostrukog uzastopnog osvajača duple krune, koji je jesenas nelegalno suspendiran od strane UOKSBiH zbog neučešća u Prvenstvu BiH od početka sezone.

Čelik se žalio da je KSBiH prekasno promijenio odluku, a to im se takmičenje nije uklapalo u planove za ovu sezonu.

Čelik je želio da se, kao i proteklih sezona, u domaće prvenstvo uključi u Ligi za prvaka. Ako savez ne bude dozvolio igranje KŽK Čelik u završnici prvenstva, sigurno da će nastupiti novi slučaj i afera u našoj košarci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije