Ko naslijeđuje Mensura Bajramovića?

BiH dobija novog selektora košarkaške reprezentacije

Ko naslijeđuje Mensura Bajramovića?

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednih će nekoliko dana dobiti novog selektora, nakon što je praktično već raskinuta saradnja sa dosadašnjim selektorom Mensurom Bajramovićem.

Iako iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek nema zvanične potvrde, gotovo je sigurno da je Bajramović već sada bivši selektor. To je ono što je sigurno, a ono što se još ne zna jeste ko će biti njegov nasljednik.

U medijima su već duže vrijeme u opticaju imena poput Svetislava Pešića, Božidara Maljkovića, Emira Mutapčića, Aleksandra Petrovića, Jasmina Repeše...

Koliko god lijepo zvučalo da košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzme neko od gore spomenutih stručnjaka, s obzirom na vrlo tešku finansijsku situaciju u KSBiH, to je zaista teško očekivati.

Nije nikakva tajna da KSBiH muku muči sa finansijama, pa je zaista teško, gotovo i nemoguće očekivati da će Bajramovića naslijediti neko od vrhunskih stručnjaka, čije su i cijene vrhunske.

Bilo kako bilo, ime novog selektora bi se trebalo saznati već krajem ove ili početkom slijedeće sedmice, a u krovnoj kući bh. košarke još su uvijek prilično tajnoviti i ne žele izlaziti u javnost sa imenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.