Kobić briljirao na završnom turniru prvenstva Slovenije
Foto: kzs.si

Sjajna igra i izbor u najbolju petorku

Kobić briljirao na završnom turniru prvenstva Slovenije

M. Šljivak

Mladi bh. košarkaš Dino Kobić, član juniorske selekcije BiH, briljirao je na završnom turniru prvenstva Slovenije za juniore.

Na krilima Kobića, ekipa Zlatoroga je došla do finala, gdje je za nijansu Helios bio bolji i slavio je pobjedu rezultatom 82:76.

Kobić je u finalu ubacio 20 poena, te je dodao i šest skokova, a odlično odigran završni turnir je bh. košarkašu donio izbor u najbolju petorku.

Izbor u najbolji tim je sasvim zaslužen. Kobić je zaista briljirao i pored odlične finalne utakmice, igrao je sjajno i u ostalim mečevima.

U polufinalnom meču protiv Parkljija je imao double-double učinak od 14 poena i 12 skokova, dok je u četvrtfinalu u velikom derbiju protiv Union Olimpije, vodio svoj tim u narednu fazu takmičenja sa 17 poena i sedam skokova.

Publika je mogla uživati u Kobićevim predstavama. Bilo je tu zaista spektakularnih zakucavanja, sjajnih asistencija, skokova i naš mladi košarkaš polako, ali sigurno, krupnim koracima stvara ime na evropskoj košarkaškoj sceni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi