Kadeti BiH danas protiv Francuske

Kočić: Dat ćemo svoj maksimum da savladamo Francusku

E. Čaušević

Kadetska bh. reprezentacija utakmicom protiv Francuske danas nastavlja svoj put na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Naši košarkaši jučer su obavili trening pred današnjim meč drugog kola grupne faze protiv uvijek nezgodne Francuske. Nakon treninga košarkaš BiH, Srđan Kočić, za SportSport.ba izjavio je da je Francuska dosta kvalitetniji protivnik od Dominikanske Republike, ali vjeruje da možemo doći do pobjede.

"Francuska je dosta kvalitetniji protivnik od Dominikanske Republike, ali ako poslušamo savjete koje smo dobili od naših trenera mislim da možemo doći do pobjede. Ekipa je dosta fizički jača i dominantnija od nas, te zbog toga ćemo se morati još više potruditi", rekao je Kočić, te dodao:

"Imaju dvojicu igrača koji se dosta izdvajaju od ostalih. Imaju tog Hoarda koji je Koreji ubacio 41 poen i on će po nas biti najveća opasnost. Ipak, dat ćemo sve od sebe da ga zaustavimo".

Košarkaša bh. reprezentacije pitali smo na kraju da li je za njega iznenađenje pobjeda Koreje protiv Francuske u prvom kolu.

"S obzirom kako je Koreja igrala mislim da nije iznenađenje. Dosta dobro su igrali cijeli meč i zasluženo su pobijedili. Naravno, iznenađenja su uvijek moguća", zaključio je Kočić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi