Bh. košarkaš nakon utakmice

Kočić: Najviše nas je koštao defanzivni skok

E. Čaušević

Kadeti BiH poraženi su danas od Francuske na Svjetskom prvenstvu u košarci koje se igra u španskoj Zaragozi.

Naši košarkaši doživjeli su poraz u drugom kolu grupne faze od Francuske koja je danas bila znatno dominantnija na parketu Siglo dvorane u Zaragozi. Bh. košarkaš Srđan Kočić nakon današnje utakmice kazao je da je skok Francuza u napadu odlučio ovaj meč.

"Nismo dobro igrali od početka, napravili su na početku veoma veliku prednost. U nekim djelovima pokušali smo to stići, ali njihova fizička snaga je prevagnula. Imali su više skokova u napadu i uspjeli su ostvariti pobjedu. Najviše nas je koštao, prije svega, taj defanzivni skok, imali su dosta više skokova od nas", rekao je Kočić.

Kočića smo pitali da li vjeruje da naš tim može sutra da slavi protiv Južne Koreje, te da se u kratkom vremenskom roku ekipa oporavi od ovog poraza.

"Naravno, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji uspjeh. Mislim da postoji šansa da završimo prvi u grupi i dat ćemo maksimum da slavimo sa što većom razlikom kako bi otišli sa što boljeg mjesta u drugi krug", zaključio je Kočić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi