Koeln poražen, Bavčić solidan

Koeln poražen, Bavčić solidan

A. Beganović

Njemački košarkaški klub Koeln kojeg sa klupe predvodi naš stručnjak Draško Prodanović i u kojem sa dosta uspjeha nastupa reprezentativac naše države Edin Bavčić, poražen je u 20. kolu njemačkog prvenstva od Oldenburga rezultatom 80:77.

Edin Bavčić započeo je susret u prvoj petorci svog kluba. Iako poraženi, Edin bavčić i selektor naše reprezentacije mogu biti zadovoljni formom u kojoj se nalazi naš reprezentativac.

U ovom susretu Bavčić je na parketu proveo 27 minuta. Ubacio je 12 koševa, šut za 2 poena 3/3, za tri poena 1/3. Pored 12 postignutih poena Bavčić je skupio i 2 skoka, te napravio 4 lične greške.

S druge strane u dresu Oldenburga nastupao je nekadašnji košarkaš Bosna ASA BH Telecoma, Jasmin Perković, te za 25 minuta provedenih na parketu postigao 5 poena i imao tri skoka.

Nakon 20 odigranih kola Koeln se nalazi na 16 mjestu tabele sa 12 bodova i predstoji mu grčevita borba za ostanak u društvu najboljih njemačkih košarkaških klubova, a Oldenburg je trenutno najveće iznenađenje prvenstva i drži prvu poziciju sa 30 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.