Kokoruš upitan za revanš sa Sokocem

Veliki hendikep za KK Radnik

Kokoruš upitan za revanš sa Sokocem

D. Vejo

Ekipa Radnika iz Bijeljine sutra protiv Sokoca igra revanš meč polufinalne serije play-offa Prve muške lige Republike Srpske. 

Bijeljinci ove sezone igraju dosta kvalitetnu košarku, što govori i prva pozicija nakon regularnog dijela prvenstva. U istom ritmu nastavili su plavo-bijeli i u play-offu.

Poveli su u pofinalnoj seriji, nakon što su na svom parketu savladali uvijek neugodni Sokolac rezultatom 78:70, te tako stigli do vodstva. 

Ali, na gostovanje, Radnik putuje oslabljen. Prema prvim procjenama, u timu neće biti Dejana Kokoruša igrača koji je tokom većeg dijela sezone bio jedan od ključnih igrača u mozaiku iskusnog stručnjaka Branislava Vicentića.

Najbolji strijelac tima iz Bijeljine, meč će propustiti zbog povrede ruke koju je zaradio tokom prvog susreta ova dva tima što je veliki hendikep za ekipu koja je glavni pretendent za povratak u elitu.

Utakmica između Sokoca i Radnika igra se sutra od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije