Koln slavio, Bavčić fenomenalan
Bavčić je ubacio 12 poena te dodao deset skokova

Njemačko košarkaško prvenstvo

Koln slavio, Bavčić fenomenalan

A. Beganović

Košarkaški klub Koln kojeg sa klupe predvodi naš stručnjak, Duško Prodanović, a čije boje odnedavno sa dosta uspjeha brani naš reprezentativac Edin Bavčić, u 18. kolo njemačke košarkaške lige zabilježio je veoma bitnu pobjedu.

Košarkaši Kolna bili su bolji od Giants Dusseldorfa u veoma neizvjesnoj utakmici (80:78). Ovom pobjedom momčad naših Prodanovića i Bavčića polako ide prema sredini ljestvice.

Edin Bavčić ponovo je bio jedan od najboljih košarkaša na utakmici. Zabilježio je double – double učinak, postigavši 12 poena i prikupivši 10 skokova. Sa 12 poena bio je drugi strijelac momčadi, dok je sa uhvaćenih 10 lopti ispod obruča, bio najbolji skakač utakmice.

Ovom utakmicom Bavčić je još jednom pokazao da je napravio pravi potez kada je nakon nesretne epizode u Turskoj prihvatio poziv čelnih ljudi Kolna.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije