Košarkaši BiH dočekuju Švedsku u zeničkoj Areni

Nakon dogovora Jovanovića i Barbarića

Košarkaši BiH dočekuju Švedsku u zeničkoj Areni

D. Kurbegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano 2019. godine u Kini, igrat će u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom.

Sistem pretkvalifikacija je takav da će se po dvije prvoplasirane selekcije iz sve četiri grupe plasirati u glavni dio kvalifikacija. Utakmice pretkvalifikacija će se igrati od 2. do 19. augusta, a kvalifikacije počinju 20. novembra.

U Zenici je održan sastanak generalnog sekretara košarkaškog Saveza Dubravka Barbarića i direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđe Jovanovića na kojem su dogovoreni detalji odigravanja utakmice BiH – Švedska. 

Naime, nakon Davis Cup reprezentacije, zenička Arena bit će domaćin još jednom velikom sportskom događaju jer će 12. avgusta u ovoj dvorani naši najbolji košarkaši ugostiti Šveđane. Nakon sastanka Barbarić je istakao kako je košarkaški Savez odlučio da se pomenuta utakmica igra u Zenici, te da je s direktorom Jovanovićem dogovarao detalje odigravanja ovog susreta. 

"Što se nas u košarkaškom Savezu tiče, dvorana Arena je najopremljenija i najbolja dvorana u našoj zemlji za takvu vrstu događaja. Bit će nam drago da ćemo sudjelovati u takvom spektaklu i smatramo da je to i najvažnija i najatraktivnija utakmica pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", kazao je Barbarić i dodao kako očekuje veliku podršku publike s obzirom na to da je ona do sada podržavala druge naše sportiste, prije svega nogometaše. 

S druge strane direktor Jovanović je istakao kako su već bili domaćini našim košarkašima i da su se pokazali kao dobri domaćini.

"Poslije svih zahtjevnih mečeva Davis Cupa, smatram da ćemo relativno lako ispuniti sve zahtjeve ovog meča, bez obzira na to što su oni ove godine rigorozniji nego ranije. Sve naše resurse tih sedam do deset dana koliko će košarkaši boraviti ovdje usmjerit ćemo da dobiju najbolje moguće uslove", kazao je Jovanović. 

Nakon nogometaša i tenisera, Zenica će sigurno u budućnosti postati dom i najboljim košarkašima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi